Méregtelenítő termékek vásárlásaMéregtelenítő

Méregtelenítés zöldséggel

(0/0)

Heti egy zöldségnapot érdemes tartani, hiszen így lehetőséget adunk a szervezetünknek arra, hogy felerősítse méregtelenítő folyamatait. Ilyenkor olyan zöldségeket érdemes fogyasztani, melyek teli vannak vitaminokkal és emellett hatékonyan tisztítják meg a szervezetet a lerakódott mérgektől. Kiváló méregtelenítő például az uborka, a brokkoli, a káposztafélék és a cékla is. Ez utóbbi kettőről szóljunk most részletesen.

ceklasalata-meregtelenites

A cékla

A cékla kiváló vitamin-, ásványianyag- és rostforrás. Káliumtartalma igen magas, aminek köszönhetően nőnek izmaink és az állóképességünk. A népi gyógyászatban vérképzőnek tartják. Több vizsgálat arról számolt be, hogy ez az állítás igaz, hiszen valóban segít a vörösvérsejtek regenerálódásában és szaporodásának. Valószínáleg ez a tulajdonsága vas és folsav tartalmának köszönhető. számos formában fogyasztható: savanyúságként, mártásként, turmixként, pároltan almában és nyersen is kiváló.

A káposztafélék

A káposztában rengeteg C-vitamin van: mindössze elegendő 10 dkg-nyi mennyiséget fogyasztani belőle, hogy annyi C-vitamint vigyünk be a szervezetünkbe, mintha megettünk volna egy narancsot. Természetesen hő hatására ennek a mennyiségnek a felét elveszíti, vagyis jobban megéri, ha nyersen vagy salátaként fogyasztjuk. Rengeteg kálium és rost található meg benne, energiatartalma mégis alacsony. Fogyasztásával serkenthető az emésztés, ezért használják a belőle készült levest fogyókúrás szerként. A savanyú káposztában lévő mikroorganizmusok egyrészt B- és K-vitamint termelnek, másrészt elősegítik a belekben a hasznos baktériumok elszaporodását. A növény C-vitamin tartalmát a savanyítás után is megőrzi, ezért télen nem csak nyersen, hanem savanyítva is kiváló. Ha pedig extra intenzív méregtelenítésre vágyunk, akkor érdemes beszereznünk a bioboltokban már kapható káposztaleves kapszulát, hiszen ezzel igen látványos eredményeket érhetünk el. Méregtelenítésre fel!

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).