Méregtelenítés zöld teával

Egy jó társaságban töltött teázás feltölti a lelket. A reggeli teánk felébreszti a testet. A lefekvés előtti rooibos megnyugtatja az idegeket. A zöld tea pedig csodákra képes. Nemcsak íze miatt szeretjük ennyire, hanem számtalan gyógyhatása miatt is előszeretettel fogyasztjuk. szedjük is össze, hogy milyen előnyökkel jár a zöld tea fogyasztása.

zöld-tea

Talán nincs még egy olyan egészséges ital, mint a zöld tea. A kínaiak már évezredek óta használják a növényből készült frissítőt a különböző problémák kezelésére. Mind a szellemi, mind a fizikai problémák gyógyításában hasznosnak bizonyult a zöld tealevelekből készített ital.

Napjainkban is rengeteg kísérlet és vizsgálat folyik a növény gyógyászati hasznosíthatóságát illetően. Egy rákkutató intézet például a 90-es évek közepén végzett vizsgálat során arra jutott, hogy a zöld tea rendszeres fogyasztása hatvan százalékkal csökkenti a nyelőcsőrák kialakulásának kockázatát. A Purdue Egyetem kutatói pedig megállapították, hogy a zöld tea olyan hatóanyagot tartalmaz, amely meggátolja a rákos sejtek növekedését. Más kutatások során pedig arra figyeltek fel, hogy a tea úgy csökkenti a koleszterinszintet, hogy eközben javítja a jó (vagyis HDL) és a rossz (másnéven LDL) koleszterin arányát. Ez azért fontos, mert a jó koleszterin feladata, hogy az érfalra rakódott rossz koleszterint a májba szállítsa, hogy az lebontsa. A zöld tea fogyasztása kifejezetten hasznos a következő betegségek elleni harcban, illetve a megelőzésben, így a rák, a magas koleszterinszint, a különböző fertőzések, a reumás ízületi gyulladás, a kardiovaszkuláris betegségek, például a stroke esetén. 

Zöld tea katekin tartalma

A zöld tea egy polifenolt, a katekint tartalmazza, mely rendívül erős antioxidáns, tehát képes elpusztítani vagy regenerálni a károsodott sejteket, de közben az egészségeseket nem bántja. Kutatások során arra is fény derült, hogy a teában található katekin kétszer olyan erős antioxidáns hatással rendelkezik, mint a vörösborban megtalálható resveratrol nevű polifenol. Sajnos a fekete teának a fermentálás során változik a hatóanyag tartalma, így az kevésbé hatékony a betegségek kezelésében. A zöld teát azonban nem erjesztik, hanem pörkölik és gőzölik, így a tealevelek nem oxidálódnak, katekin-tartalmuk nem vész el.

A zöld teának baktériumölő hatása miatt a szájápolás terén fontos szerepe lehet, valamint figyelemre méltó az a jelenség is, hogy egyre több kozmetikai cikk, így egyes dezodorok, arc- és kézkrémek is tartalmaznak már zöld tea kivonatot. 

Méregtelenítő termékek

Máriatövis kivonatextra kapszula 80 db BioCo

Máriatövis kivonat extra kapszula 80 db BioCo

Értékes szilimarin hatóanyaggal a máj és az epe egészségének megőrzéséért.

Ár: 4190 Ft
Megnézem

Mecsek Tisztítóteakeverék 20 x 1g

Mecsek Tisztító teakeverék 20 x 1g

Az emberi szervezetben felhalmozódó salakanyagok kiürítésében, az öntisztulás elérésében segíthet

Ár: 965 Ft
Megnézem
Újdonság

Györgytea Csalánlevelesteakeverék 100g

Györgytea Csalánleveles teakeverék 100g

Gyuri bácsi „Tisztító teaként” is ismert Csalánleveles teakeveréke olyan gyógynövényekből áll, melyek segítik a szervezet megtisztulását.

Ár: 3990 Ft
Megnézem
Vélemények (1)