Mi az a túlsavasodás?

Ma már életünket a rohanás határozza meg. sikerorientált világban élünk, ahol állandóan hajtani kell, nincs időnk enni sem és folyamatos stressz ér minket. Állandóan mérgeket, idegen anyagokat viszünk be a szervezetünkbe. A természetellenes, az életnem nem megfelelő életmód pedig elsavasítja a szervezetünket, aminek következtében gyengébbek, fáradékonyabbak leszünk és nem tudunk megfelelően teljesíteni. A savasodás tehát észrevétlenül pusztít minket.

meregtelenites1

A túlsavasodásról akkor beszélünk, mikor testünk belső egyensúlya felborul. Természetesen szervezetünk védekezik ez ellen, minden tartalékát beveti ahhoz, hogy a savakat megkösse, de egy idő után már nem tudnak fellépni a probléma ellen. Ilyenkor pedig szervezetünk lassan romlásnak indul: sejtjeink nem működnek megfelelően, melyek betegségként jelennek meg.

Mi is pontosan a savasodás?

Az oldatok savasságát vagy lúgosságát az úgynevezett pH skálán mérjük, mely 1-től 14-ig mozog. A pH jelentése a hidrogén ereje (power of hydrogen) és a folyadékban lévő hidrogénionok számát jelöli. Így minden oldatnak megvan a rá jellemző pH-értéke. 

Semlegesnek nevezzük azokat az anyagokat, melyeknek pH-jük 7-es, az ez alattiak savasak, a felettiek lúgosak. Minél kisebb a pH értéke valaminek, annál savasabb az adott élelmiszer, így a 3-as érték erősebb sav, mint a 6-os. Az emberi test működése akkor megfelelő, ha 7,35-7,45 tartományban mozog. ha ettől csak kicsiben tér el a pH értékünk, szervezetünk már akkor nem működik a megfelelően. (akárcsak a lázad állapot esetében). 

Sejtjeink a lúgos kémhatáshoz vannak hozzászokva, ennek több oka is van. Kevésbé ismert, hogy a tenger vízének (ahol az elején a sejtek kolóniába verődtek) a pH-ja 8,0-8,5 köri volt. Ismert, hogy a magzatvíz (a folyadék, amely körbeveszi a magzatot az anyaméhben) pH-ja 8,5 körül van, ami igen lúgos közeg. És kevésbé köztudott, hogy az egészséges, anyatejjeltáplált csecsemő vizelete is lúgos vegyhatású. Vagyis a lúgos kémhatás az egészséges.

Méregtelenítő termékek

Máriatövis kivonatextra kapszula 80 db BioCo

Máriatövis kivonat extra kapszula 80 db BioCo

Értékes szilimarin hatóanyaggal a máj és az epe egészségének megőrzéséért.

Ár: 4190 Ft
Megnézem

Mecsek Tisztítóteakeverék 20 x 1g

Mecsek Tisztító teakeverék 20 x 1g

Az emberi szervezetben felhalmozódó salakanyagok kiürítésében, az öntisztulás elérésében segíthet

Ár: 965 Ft
Megnézem
Újdonság

Györgytea Csalánlevelesteakeverék 100g

Györgytea Csalánleveles teakeverék 100g

Gyuri bácsi „Tisztító teaként” is ismert Csalánleveles teakeveréke olyan gyógynövényekből áll, melyek segítik a szervezet megtisztulását.

Ár: 3990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!