Miért savasodunk?

A túlsavasodás a modern világunk tipikus problémája, melynek legfőbb oka a helytelen táplálkozást és a nem megfelelő életvitel. Ennek lényegében három alappillére van.

Az első a fokozott savbevitel. Sajnos a modern ételek legtöbbje az egészségesnél jóval több savat tartalmaznak: sok húst, tejterméket, cukrot fogyasztunk. Nem beszélve a gyorsételekről és a késői savasodásról. Ennek következtében egy idő után savtúltengés lép fel a szervezetünkben. Ennek következménye az, hogy a salakanyagok felhalmozódnak a szervezetünkben, ami lassítja az anyagcserét és a szervezet más működési folyamatait.

zöldsegek-meregtelenites

A másik ok a csökkent bázisbevitel. Ennek a lényege, hogy egyre kisebb mennyiségben szerepelnek étrendünkben a semleges vagy lúgos élelmiszerek, illetve a savas esők miatt a talaj és a benne termő élelmiszerek, zöldségek és gyümölcsök ásványi anyaga is csökken. a szervezet bázikus tartalékai is csökkennek tehát.

A harmadik - szintén igen jelentős - ok a csökkent savkiválasztás. Régen az ember sokkal több fizikai munkát végzett, így a verejtékkel és a légzéssel jelentős mennyiségű savat távolított el a szervezetéből. Modern világunk életvitele azonban megváltozott, egyre többen végeznek ülő munkát és még sportolni sincs elég időnk. Ráadásul még folyadékot sem fogyasztunk eleget. Így a savbevitel és -kiválasztás közötti egyensúly felbomlott. A testünk az anyagcsere folyamán folyamatosan savakat termel: Ilyenek a szénsav, ecetsav, húgysav, tejsav, citromsav, gyomorsav stb. A vesénk által kiválasztott vizelet pH értéke 4,8-7,5 között mozog. Érdekesség, hogy pl. a kávé és a sör pH-értéke 4,0, azaz savasabb, mint a vese által produkált legsavasabb vizelet, amit még kiválasztani képes!!!

Ha pedig testünk elsavasodik az komoly következményekkel járhat: a méreganyagok felhalmozódnak, lassul az anyagcsere, szervi elváltozások, elfajulások léphetnek fel. Károsodik az immunrendszer, ami gombásodást, candidosist, fertőzéseket, allergiás reakciókat, daganatokat implikálhat. Azonban méregtelenítéssel leküzdhető a test savasodása.

Méregtelenítő termékek

Máriatövis kivonatextra kapszula 80 db BioCo

Máriatövis kivonat extra kapszula 80 db BioCo

Értékes szilimarin hatóanyaggal a máj és az epe egészségének megőrzéséért.

Ár: 4190 Ft
Megnézem

Mecsek Tisztítóteakeverék 20 x 1g

Mecsek Tisztító teakeverék 20 x 1g

Az emberi szervezetben felhalmozódó salakanyagok kiürítésében, az öntisztulás elérésében segíthet

Ár: 965 Ft
Megnézem
Újdonság

Györgytea Csalánlevelesteakeverék 100g

Györgytea Csalánleveles teakeverék 100g

Gyuri bácsi „Tisztító teaként” is ismert Csalánleveles teakeveréke olyan gyógynövényekből áll, melyek segítik a szervezet megtisztulását.

Ár: 3990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!